ONZE KERNWAARDEN

Sluit je je aan bij het Sport Professionals Netwerk, dan kun je van ons een professionele begeleiding verwachten. We hebben onze kernwaarden hoog in het vaandel staan. Dit zijn de kernwaarden waar je altijd op terug kunt vallen.

1. Wij maken ons sterk voor het beter functioneren van de sportorganisatie en hun leden, zodat veel mensen met plezier kunnen sporten en presteren.

2. Wij geloven in de kracht van sport voor de samenleving. Sport verbindt en sport kan een belangrijke bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken.

3. Wij beloven dat de vraag en het vraagstuk van de sportorganisatie altijd leidend is. We sluiten aan bij de werkelijkheid van de sportorganisatie en haar leden.

4. Wij helpen verenigingen en sportorganisaties om te leren hun eigen problemen en vraagstukken met hun eigen leden op te lossen. Waarbij wij onze inzet zo snel mogelijk misbaar en overdraagbaar proberen te maken.

5. Wij helpen verenigingen en sportorganisaties hoe je goed kunt samenwerken met andere (maatschappelijke) organisaties.

6. Wij beloven dat wij sportorganisaties blijven uitdagen om zich te vernieuwen, beter te presteren en te functioneren. Kortom een “lerende organisatie” te zijn.

7. Alles wat wij met jouw leden en jouw sportorganisatie bespreken is vertrouwelijk en zal niet met anderen gedeeld worden, zonder vooraf jouw toestemming.

8. Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij beloven om met onze opdrachtgevers continue te reflecteren op onze eigen bijdrage door middel van zelfreflectie, collegiale toetsing en door actief feedback te vragen tijdens bijeenkomsten en aan onze opdrachtgevers in de sport.

9. Wij delen breed onze eigen deskundigheid ten behoeve van de organisaties in de sport, maar ook met de andere leden van het SPN netwerk.