Artikel

SPN stelt hoge kwaliteitseisen aan professionals

Onderdeel van het Sport Professionals Netwerk word je niet zomaar. Juist dat is de kracht. SPN stelt hoge eisen aan de professionals alvorens zij eventueel lid worden van het netwerk en zich inzetten voor de sportverenigingen. Potentiële specialisten worden gescreend op basis van algemene criteria en kwaliteitseisen per functie. Hiermee waarborgt SPN de kwaliteit en biedt het de professionals een podium waarop kwaliteiten ten volle erkend worden.

Volgens Berend Rubingh is kwaliteit dé cruciale factor om SPN te laten werken voor sportverenigingen. “SPN staat er garant voor dat de professionals in het netwerk aan kwaliteitscriteria voldoen voor het vervullen van bepaalde ondersteuning”, stelt de ervaren sportadviseur. “Wat wij daarmee willen realiseren is dat sportorganisaties via het SPN gegarandeerd een begeleider krijgen met de juiste capaciteiten voor het vraagstuk. Het SPN is een filter. Zo checken wij of iedereen beschikt over een VOG, de juiste diploma’s heeft, wat de ervaring uit het verleden is en of er bereidheid is op het eigen werk te reflecteren en zelf door te ontwikkelen.”

Licentie

Kom je als professional door de screening, dan voldoe je aan de kwaliteitsstandaard. Rubingh: “Je kunt het vergelijken met trainers uit een bepaalde tak van sport. Voor hen is het een vereiste dat ze beschikken over een geldige licentie. Of het nu gaat om tennisleraren of voetbaltrainers en ongeacht het niveau; een bepaalde licentie bewijst dat de professional zich constant blijft ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor de professionals uit de andere werkgebieden. De kwaliteitsvoorwaarden per functie, zoals diploma’s, opleiding of ervaring, zijn cruciaal voor het succes van SPN.”

Erkenning, reviews

Bij goed werk volgt bovendien passende erkenning voor de professional. Via het SPN kunnen sportorganisaties de samenwerking met de sportprofessional beoordelen. “Positieve referenties binnen het platform zullen in de toekomst leiden tot meer werk”, verwacht Rubingh. “Zo werkt de markt immers. Maar ook krijgen inhurende sportorganisaties meer zekerheid over de kwaliteit van diegene die ze inzetten. De ondersteuning aan organisaties wordt hierdoor makkelijker en zeer transparant.”

Meer Artikelen

SPN, ook voor de sportbonden

Een sportbond wil graag dat de bij haar aangesloten verenigingen goed functioneren. Dat is het streven. Daarvoor hebben de meeste bonden een ondersteuningsstructuur ingericht. Dat

>>