SPN stelt hoge kwaliteitseisen aan professionals

Onderdeel van het Sport Professionals Netwerk word je niet zomaar. SPN stelt hoge eisen aan de professionals, voor zij lid worden van het netwerk en zich inzetten voor de sportverenigingen. Potentiële specialisten worden gescreend op basis van algemene criteria en kwaliteitseisen per functie. Hiermee waarborgt SPN de kwaliteit en biedt het de professionals een podium waarbij de kwaliteiten erkend worden.

Volgens Berend Rubingh is kwaliteit de cruciale factor om SPN te laten werken voor sportverenigingen. “SPN staat garant dat professionals in het netwerk aan kwaliteitscriteria voldoen voor het vervullen van bepaalde ondersteuning”, stelt de ervaren sportadviseur. “Wat wij daarmee willen realiseren is dat sportorganisaties via SPN gegarandeerd een begeleider krijgen met de juiste capaciteiten voor het vraagstuk. SPN is een filter. Zo checken wij of iedereen beschikt over een VOG, welke diploma’s er zijn, wat de ervaring uit het verleden is en of er bereidheid is op het eigen werk te reflecteren en zelf door te ontwikkelen.”

Licentie

Rubingh gaat dieper op het onderwerp in: “Bijvoorbeeld bij trainers uit een bepaalde tak van sport is het een vereiste dat ze beschikken over een geldige licentie. Of het nu gaat om tennisleraren of voetbaltrainers; een trainerslicentie bewijst dat de professional zich constant blijft ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor de professionals uit de andere werkgebieden. De kwaliteitsvoorwaarden per functie, zoals diploma’s, opleiding of ervaring, zijn cruciaal voor het succes van SPN.”

Erkenning

Bij goed werk gaat die kwaliteit ook erkend worden. Binnen SPN kunnen sportorganisaties de samenwerking met de sportprofessional beoordelen. “Positieve referenties binnen het platform zullen in de toekomst leiden tot meer werk”, verwacht Rubingh. “Zo werkt de markt immers. Maar ook krijgen inhurende sportorganisaties meer zekerheid over de kwaliteit van diegene die ze inzetten. De ondersteuning aan organisaties wordt hierdoor makkelijker en zeer transparant.”