Artikel

SPN, ook voor de sportbonden

Een sportbond wil graag dat de bij haar aangesloten verenigingen goed functioneren. Dat is het streven. Daarvoor hebben de meeste bonden een ondersteuningsstructuur ingericht. Dat varieert van een website met ‘veelgestelde vragen’ en kant-en-klare oplossingen tot zogenaamd accountmanagement of verenigingsadviseurs. Deze laatsten opereren dicht bij en tussen de verenigingen om ze te helpen en te ondersteunen. SPN biedt alle bonden een extra optie in hun ondersteuningsstructuur.
Voor bonden is SPN als het ware een soort ‘supermarkt’, waar tal van professionals op tal van gebieden te vinden en in te zetten zijn. Niet zomaar professionals, maar gescreende en zich aan een gedragscode houdende professionals. Dat maakt dat bonden hun verenigingen ondersteuning kunnen bieden die gegarandeerd aan een aantal algemene vereisten en een kwaliteitsstandaard voldoet. Bovendien kan een professional gekozen worden die wat betreft achtergrond en ervaring het best past bij de uitdaging waar de vereniging voor staat.

Zo kan het SPN bonden helpen om hun hoofdtaak nog beter in te vullen: verenigingen faciliteren en helpen om sport voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken.

Meer Artikelen